Brokken en Vers mengen

Zonder twijfel is uitsluitend verse voeding de beste keuze. Uiteraard komen daar bijkomende vragen bij, omdat het geven van brokken net zo gemakkelijk is. Veel mensen combineren dan uiteraard graag het beste van 2 werelden, wat perfect te begrijpen is.

Vaak twijfelen mensen of het geven van vers voer echt wel iets voor hen is en beginnen dan graag met 1 dag vers voer per week of geven enkel vers voer in het weekend. Dit kan uiteraard wel, maar je dient best rekening te houden met volgende zaken:

  • Het wordt sterk afgeraden beide te mengen in 1 maaltijd. De reden hiervan is dat vers voer een andere vertering heeft dan brokken.
  • Als je dus beide wil geven dien je minstens 8 uur tussen te laten. Zelf ben ik voorstander van KVV-dagen en aparte brokkendagen. Dus bijvoorbeeld 4 dagen brok, 4 KVV. Je kan dus wel gerust starten met 1 of 2 vers vleesdagen (ook om er zelf aan te wennen).
  • Wil je de positieve kwaliteiten van vers vlees laten overheersen geef dan 5 dagen KVV en 2 dagen brok (Of stap volledig over op KVV).

Het grote voordeel van het gecombineerd voeren is dat je bij vakantie je hond gewoon een week op brokken kan zetten en nadien terug vers kan voeren.

Bij vers voer zijn de darmen veel sterker en zal je hond ook minder last (vaak geen last) hebben als hij eens iets van de straat opeet. Minder kans op diarree dus.